Aktivering för hund

Alla hundar behöver röra på sig och helst skall de få några promenader per dag. Det är dock viktigt att de verkligen rör på sig och inte bara får gå ut och kissa i fem minuter. Hur mycket aktivering som en hund skall ha beror på vilken ras hunden är. Vissa hundar behöver mer aktivering än andra.

När du skall köpa hund är det viktigt att du väljer en hund som passar till din livsstil. Till exempel så är huskies och belgisk vallhund/malinois arbetarhundar. De är hundar som kräver både mycket motion och även mental stimulering. Det räcker inte att gå två promenader om dagen med dessa hundraser. Då kommer de börja förstöra hemmet eller skapa oönskade beteenden. En glad hund behöver få sin dos av aktivering.

Bra med försäkring vid aktivitet

Har du en energisk hund är det bra att släppa lös den i en hundrastgård. Då får hunden springa av sig och fungerar den med andra hundar kan den även få leka av sig. När hunden leker med andra hundar är det bra att den är försäkrad. Många använder https://www.lassie.co/ som försäkring till sina hundar. Det är viktigt att ha en försäkring ifall hunden skulle bli sjuk eller skadad. Hos https://www.lassie.co/ kan du välja din självrisk och även välja vilket paket du vill ha till din hund. Du kan på så sätt skapa ett paket som passar just dig och din plånbok. Skador kan lätt uppkomma när din hund är aktiv, vilket gör det extra viktigt att ha försäkring.

Hundar som kräver mindre motion

Letar du efter en hund som kräver mindre aktivering bör du kika på engelsk bulldog, cavalier king charles spaniel och pomeranian. En liten hund som du kan ta med dig överallt är chihuahua och denna ras kräver heller inte mycket motion. Dessa hundraser behöver fortfarande ha en försäkring som https://www.lassie.co/ även om de kräver mindre motion. Istället för fysisk motion så kan mental aktivering vara ett alternativ. Idag finns det olika leksaker som stimulerar hunden mentalt och får den att tänka till. Vill du att din hund skall bli lydigare kan du även gå en hundkurs med hunden.

Gör egna aktiveringsleksaker

Du kan även skapa dina egna leksaker. Till exempel kan du använda en tom toarulle och lägga godis i för att sedan vika in kanterna. Då får hunden klura ut hur den skall få ut godiset. En annan bra aktivering för nosen är att öva sök. Här kan du börja lite smått i lägenheten och sedan testa utomhus. Första träningen kan vara att du slänger ut godis eller mat på golvet och säger “sök”. Efter några gånger kommer hunden förstå vad den skall göra. Du kan sedan göra det lite svårare genom att gömma godiset.