Avslappnande hemmamiljö för hunden

Det finns oerhört mycket att tänka på när du ska skaffa en hund, och att ändra om i trädgården är kanske inte det som känns viktigast att fokusera på. Det är inte heller något som finns bland de saker som absolut måste bli gjorda den första tiden. Men när du väljer att lägga kraft på att skapa en trädgård där du och din hund kan trivas och slappna av tillsammans kommer det göra att ert gemensamma liv får en ny guldkant.

Hur ska du tänka?

En hundvänlig trädgård kan se ut på väldigt många olika sätt, helt enkelt för att det finns hundar som har väldigt olika behov. Är din hund liten eller stor, vill du kunna leka i trädgården, eller mest ha lugn tid tillsammans med hunden? Och hur stor är trädgården egentligen? Även det påverkar vad som är möjligt. Ett råd är att börja med avslappningen. Vad behövs för att det skulle vara möjligt att skapa en vilsam plats? Grönskan från växter kan du skapa med hjälp av Florea och finns det ingen skugga kanske det går att skaffa ett parasoll. Gillar din hund att ligga i gräs, på stenplattor, eller kan du skaffa någon slags utebädd som passar? Gillar du att bygga själv kan du skapa en solstol för dig själv med en matchande hundsäng, vilket skulle bli snyggt och ge perfekta förutsättningar för era vilostunder.

Plats för aktivitet?

Funderar du på att starta en kennel spelar det väldigt stor roll att du ser till att det finns utomhusytor där du kan aktivera och träna hundarna. Även om du inte har sådana planer kan du fundera på om din trädgård har de möjligheterna. Vad kan du och din hund leka där? Är det en mindre tomt kanske det får räcka att ni har en plats för avslappning, bland det gröna från Florea. Det finns ju parker, hundrastgårdar och natur där ni kan vara mer aktiva. Är det en större tomt kan du tänka på det som att du kan skapa flera olika platser för dig och din hund. Gör ett hörn för avslappning, låt en annan del av trädgården handla om lek och träning. På det sättet kan du få till en välplanerad och snygg trädgård och dessutom blir det tydligt för din hund när du tycker att det är dags för vila – det är ju såklart när ni går till vilodelen av tomten.