En dag i hundens liv

Hur ser ett hundliv ut egentligen? Det finns inte bara ett svar på den frågan. Det beror på ras samt vilken sorts familj som hunden bor i. En liten chihuahuas liv i innerstaden skiljer sig antagligen ganska mycket från en norrländsk draghunds liv. Dock har alla hundar ungefär samma behov. De behöver mat, omsorg, motion och psykisk stimulans för att må bra. Många glömmer tyvärr att en hund behöver få använda sin hjärna för att utvecklas, bli lugna och känna sig tillfreds. Gör träningen rolig för både dig och hunden.

Bada med hunden

Hunden är en kär familjemedlem som ska passa in och bete sig naturligt i flera miljöer. Därför är det klokt att ta med hunden till diverse ställen redan när den är liten. Tänk på att hundar inte är välkomna överallt och respektera reglerna. Ett sådant ställe där hundar inte är välkomna kan vara på stränder. Då är det tur att det finns hundbad, för de flesta raser och individer gillar att bada. På din kommuns hemsida brukar det stå var det finns dessa speciella bad. Förutom att ditt djur får bada, får ni ett utmärkt tillfälle att bekanta er med andra hundar. Detta ger ditt husdjur bra social träning. Genom att umgås med andra djur lär sig din hund att visa respekt och förståelse för olika individer.

Många promenader med hunden

Det sägs att du som hundägare måste gå upp tidigt på morgonen och gå långa promenader med ditt husdjur. Det stämmer för en del men långt ifrån för alla. Det beror på vilken ras som du har samt om din hund är sjusovare eller inte. Oavsett så behöver din hund rastas. Plötsligt en dag kan det hända att ditt djur reagerar på någonting som den inte ens har lagt märke till förut. Det ber på utvecklingsfaser. För att detta inte ska bli ett problem bör du som hundägare inte lägga energi vid detta. Läs gärna på mer om hundars beteenden. Att gå på hundutställningar och träffa andra, utbyta erfarenheter, plocka på sig reklampennor och broschyrer är ett sätt att lära dig mer om en hunds vardagsliv.