Att jobba på hundgård i utlandet

 

Varje år reser det människor till barnhem, skolor och sjukhus i utlandet för att frivilligt hjälpa till i svåra situationer. Det finns även många djur som behöver hjälp och efter att illa behandlade hundar i Rumänien fick uppmärksamhet för några år sedan har herrelösa djur utomlands fått mer uppmärksamhet.

Söker man på internet kan man hitta hundgårdar som ständigt är i desperat behov av frivilliga. Till den lilla grekiska ön Skiathos kommer det folk från när och fjärran för att jobba i allt ifrån en dag till flera veckor. För att få komma hit får man själv bekosta flygresan men sedan brukar hundgården ställa upp med husrum och mat. På deras hemsida efterlyser man ständigt folk med erfarenhet vilket gör veterinärstudenter extra välkomna. Det finns värre ställen att praktisera på!

Många turister väljer att kombinera semestern med att vara på hundgården och det vanligaste är att man kommer på morgonen, jobbar i några timmar, och sedan spenderar resten av dagen på stranden. På så sätt har man kombinerat två fina saker och man berikar sin ledighet genom att uppleva hundarnas glädje och tacksamhet. Enda ”risken” är att man tar med sig en hund eller två hem! Tack vare de anställda och besökare lyckas sagda hundgård hitta nya hem för runt 150 hundar om året.

Om man inte kan eller vill åka utomlands för att jobba på hundgård kan man ändå hjälpa till. Mycket viktigt är att ge uppmärksamhet åt verksamheten och sociala medier spelar en stor roll här. Man kan också skicka mat, koppel och medicin eller helt enkelt sätta in en slant på deras konto. Vad man än gör, även det allra minsta, så är det en stor hjälp för alla dessa herrelösa hundar.