Hollywoods Hundar – Fyrbenta Filmstjärnor

 

Hundar har länge varit populära i filmer och genom filmhistoriens lopp så har ett flertal av dem blivit berömda filmstjärnor. Den kändaste av dem alla var collien Lassi som i sällskap med Elizabeth Taylor blev alla familjers favorithund på 1940- och 1950-talet. Filmerna om Lassi var baserade på Eric Knights böcker och även om den litterära Lassi var en tik som spelade hennes filmroll var han en hane som hette Pal. Pal konkurrerade ut 1500 hundar under uttagningen till filmerna och blev hela arton år gammal.

En annan känd filmhund var den lilla Cairnterriern Terry som var med i hela 16 filmer men som blev mest känd som Toto i Trollkarlen från Oz. Terry skall ha tjänat mer pengar än många av filmens skådespelare och Judy Garland blev så förtjust i tiken att hon försökte adoptera henne, något som ägaren vägrade.

En hund som blev berömd på 2000-talet var Uggie, en Jack Russel Terrier som var med i filmerna the Artist och Water for Elephants. Han blev så populär att han till och med hann ge ut sin självbiografi och det var till och med tal om att nominera honom till en Oscar!